Medikamentfri etter tidlig behandling?

Tidlig Behandling nytter. Det ser ut til at det å komme til tidlig behandling kan resultere i høy grad av bortfall av symptomer av sykdom (remisjon) for pasienter med den type Bekhterev som angriper de små leddene (Perifer Spondyloartritt). De må da komme til behandling før det har gått 5 måneder etter første symptom har oppstått.
 

Tekst og foto: Jon Hagfors og Odd Mikkelsen

Medikamentfri remisjon etter tidlig behandling

Et Belgisk forskerteam ved Rheumatology, Univeristy i Ghent, og 2VIB Inflammation Research Center, Ghent University, i Belgia har forsket på muligheten for remisjon hos pasienter med perifer Spondyloartritt (PSpA).

Alle pasientene var eldre en 18 år, hadde tydelig diagnose etter ASAS kriteriene, og var i behandling med TNF hemmer, biologisk medisin mindre en 12 uker etter første symptom oppsto.

I alt ble 60 pasienter tilfeldig plassert i 2 ulike grupper, hvorav 20 fikk placebo (narremedisin) og 40 SIMPONI, med virkestoffet golimumab. I uke 24 oppnådde 75% av de som fikk SIMPONI remisjon og behandlingen ble stoppet. Etter 12 måneder var fortsatt 53 prosent av disse i medikamentfri remisjon (symptomfri).

Konklusjon

Et stort antall av pasienter som kom til behandling innen 6 måneder etter at første symptom oppsto oppnådde å bli symptomfri og kunne avslutte medikamentell behandling etter 24 uker og forbli symptomfrie ett å etter at behandling var avsluttet. Dette tyder på at det finnes et mulighetenes vindu.

Ikke vent med å oppsøke revmatolog ta umiddelbart kontakt straks du merker antydning til at du kan lide av Spondyloartritt. Ikke vent ta kontakt med legen i dag er budskapet

Eular 2017 foto: BN
 
Slagordet fra EULAR i året vi er inne er «Don’t Delay Connect Today«. Dette vil være fokuset på den internasjonale Revmatikerdagen den 12 oktober både nasjonalt og internasjonalt


Logo Som medlem i Bekhterev Norge bidrar du til å fremme vår gruppes interesser og dine egne muligheter. Meld deg inn her.