Ny forskning tyder på at røyking er mer skadelig enn tidligere antatt

I en pressemelding fra Eular Madrid, Spania, 16. juni 2017 meldes det at røyking er skadelig for Bekhterev pasienter. Også passiv røyking i barndommen viser seg å være en betydelig risikofaktor for å utvikle ra.

Tekst og foto: Odd Mikkelsen

De foreløpige resultatene av en meta-analyse viser at røyking er forbundet med økt progressjon av strukturell skade på ryggraden hos pasienter med bekhterev. En annen viktig årsak til at reumatologene bør oppmuntre sine bekhterev pasienter til å slutte å røyke.

Resultatene av en annen undersøkelse som ble presentert på den årlige europeiske kongressen for revmatologi (EULAR) 2017 pressekonferanse, bekreftet sammenhengen mellom aktiv røyking og risikoen for å utvikle revmatoid artritt (RA).

Mer interessant er det at for første gang påvises det at eksponeringen av tobakk tidlig i livet gjennom passiv røyking i barndommen øker denne risikoen betydelig.

 

Se Professor Server Akar om risiko for Bekhterev pasienter

 

se: Professor Raphae’le Seror om passiv røyking

Logo Som medlem i Bekhterev Norge bidrar du til å fremme vår gruppes interesser og dine egne muligheter. Meld deg inn her.