Effekten av behandlingsreise til Igalo

Jadranka Glisic ved Institutt Igalo – foto: Odd Mikkelsen

Gode resultater av behandlingsreiser er ikke noe direkte nytt, men dokumentasjonen kunne vært bedre. Bekhterev Norge har bidratt til at Igalo instituttet har samlet data og undersøkt resultatene av Behandlingsreiser for mennesker med Bekhterevs Sykdom, Ankyloserende Spondylitt

Tekst og foto: Odd Mikkelsen og Jon Hagfors

 

Lege i fysikalskmedisiner og leder av avdelingen for det Norske programmet, Jadranka Glisic ved Institutt Igalo besøkte Bekhterev Landskonferanse på Bryne helgen 31. mars – 2. april 2017. Der la hun fram og fortalte hun om resultatene fra en undersøkelse av effekten av 4 uker intensiv behandling av pasienter med Bekhterevs Sykdom på behandlingsreiser i Igalo i 2015.

Pasientene ble undersøkt ved ankomst og avreise, resultatene viser blant annet at bevegeligheten har økt og medisinbruk redusert. Bedringen ved avreise var oppsiktsvekkende gode.

Den unike kombinasjonen av aktiv og passiv behandling samt klima ser ut til å gi gode behandlingsresultater.

Logo Som medlem i Bekhterev Norge bidrar du til å fremme vår gruppes interesser og dine egne muligheter. Meld deg inn her.