Fortsatt optimisme ved instituttet i Igalo

Behandlingsreiser meldte sist fredag at inneværende avtale med instituttet i Igalo ikke ville bli fornyet for 2024. Etter møte mellom Behandlingsreiser og instituttet i Igalo, råder det fortsatt optimisme hos instituttets ledelse. De uttaler i et intervju med RTHN (Radio Televizija Herceg Novi) at de har mulighet til å delta i ny anbudsprosess som lyses ut om to uker.

Konstituert direktør Dr. Savo Marić opplyser i intervjuet at delegasjonen fra Norge ikke hadde noen innvendinger mot den medisinske delen, som ifølge meningsmålingene fikk karakteren 4,55, men at det er nødvendig å løse økonomiske problemer. Dette innebærer å forbedre arbeidsforholdene, skaffe fast inntekt, tegne kollektiv-avtale og løse instituttets gjeld. Han sier at covid satt dem to år tilbake.

Kommunepresident Stevan Katic, som deltok på møtet på vegne av lokaladministrasjonen, minnet den norske delegasjonen om tradisjonen med at instituttet har hatt pasienter fra Norge i snart 50 år, og at dette har stor betydning for Herceg Novi.

Du finner intervjuet her: https://rthn.co.me/tender-za-2024-godinu-nova-sansa-instituta-za-norveski-program/
(Montenegrinsk med kyrillisk tekst) .

Logo Som medlem i Bekhterev Norge bidrar du til å fremme vår gruppes interesser og dine egne muligheter. Meld deg inn her.